Wat kan je verwachten?

Doelstelling

Aan het einde van de workshop, kunnen deelnemers…

  • Inchecken bij hun eigen fysieke stressniveau
  • Ademhalingsoefeningen toepassen om te ontspannen
  • Opgeslagen spanning in het lichaam loslaten

Achtergrond

Yoga is afkomstig uit India en tegenwoordig ook in het Westen erg populair als manier om met een stressvol en jachtig leven om te gaan. Door minder “in je hoofd” en meer “in je lichaam” te gaan zitten, breng je je aandacht af van piekerende gedachten en kun je je bewust worden van spanning die in je lichaam opgeslagen zit. Door deze bewustwording kun je die spanning loslaten, waardoor je lekkerder in je vel gaat zitten. Yoga gaat daarmee niet in de eerste plaats om flexibiliteit. Je gebruikt niet je lichaam om in de houding te komen, je gebruikt de houding om in je lichaam te komen.

Wat gaan we doen?

De yoga-workshop kan in verschillende vormen gegeven worden:

  • Chair yoga: ideaal voor een school- of kantooromgeving, wordt deze yoga gegeven en gevolgd vanuit een stoel. Hiermee worden laagdrempelige oefeningen aangeboden die deelnemers later ook gedurende de werkdag in kunnen zetten om de nek en schouders te ontspannen en vervelende fenomenen als stresshoofdpijn te voorkomen.
  • Klassieke yoga: deze vorm wordt uitgevoerd op een yoga-mat en kan naar behoefte worden ingezet om energie op te wekken, rustige concentratie te genereren, spanning los te laten, balans te oefenen, naast nog vele andere positieve uitkomsten.

Beide versies van de workshop zullen beginnen met een meditatie/ademhalingsoefening om in te checken bij het huidige stressniveau, gevolgd door de fysieke practice, en weer een ontspanningsoefening om af te sluiten.

Praktische informatie

De yoga-workshop kan heel flexibel worden ingezet. De standaard workshop duurt 1 uur, maar ook langere dagdelen zijn mogelijk om de gelegenheid te bieden dieper in te gaan op specifieke houdingen, onderdelen, of het achterliggende gedachtegoed. In het seminar zitten standaard twee keer een workshop van 1 uur, om met zowel een meer actieve als een meer ontspannen stijl van yoga kennis te maken. De workshop kan zowel offline als online worden aangeboden aan groepen van gemiddeld 12 tot maximaal 24 deelnemers. Voor beide varianten van de workshop is het belangrijk dat deelnemers kleding aanhebben waarin ze ruime bewegingsvrijheid hebben en zeker voor de klassieke yoga wordt een sportbroek of legging aangeraden.

Yoga

Binnenkort beschikbaar

Wat anderen over deze workshop zeggen