Wat kan je verwachten?

Doelstelling

Aan het einde van deze schrijf het van je af workshop, kunnen deelnemers…

  • Stress van zich af schrijven als creatieve uitlaatklep
  • Taal behandelen als creatief materiaal op een andere manier dan we gewend zijn
  • Een ontspannen bezigheid voor zichzelf creëren door te spelen met taal

Achtergrond

Sinds de mens het geschreven woord heeft ontwikkeld, is de capaciteit van ons werkgeheugen er waarschijnlijk op achteruitgegaan. Gedachten op papier krijgen is dus al een eeuwigheid een belangrijke manier voor ons om informatie te ordenen en bewaren, en als we dit niet doen, raakt ons hoofd vol met tollende gedachten. Deze gedachten op papier krijgen helpt met het identificeren van gedachtespiralen die stress opleveren en daarmee met grip krijgen op je ervaring. Hier creatief mee bezig zijn kan daarnaast erg ontspannend werken!

Wat gaan we doen?

Tijdens deze workshop gaan deelnemers aan de slag met het op papier krijgen van gedachten die veel in hun hoofd spoken. Hierbij doen ze oefeningen om te leren om mentale blokkades heen te werken en taal in te zetten als een materiaal dat uit meer bestaat dan alleen betekenis. Klank en ritme worden aan het arsenaal van deelnemers toegevoegd als talige manieren om uitdrukking te geven aan gedachtes en gevoelens in hun hoofd.

Praktische informatie

In standaard format duurt deze workshop twee dagdelen van 2 uur, en kan zowel offline als online of blended aangeboden worden aan groepen van gemiddeld 12 tot maximaal 24 deelnemers. Eventuele uitbreidingen of inkortingen van de workshop zijn mogelijk op aanvraag.

Trainer

De creatief schrijven workshop “Schrijf het van je af!” wordt gegeven door Beatrijs Bovens. Beatrijs is een basispsycholoog gespecialiseerd in Schoolpsychologie, en schrijft daarnaast regelmatig blogs over omgaan met stress voor Ikauros. Laat je daarvoor op de hoogte houden via de Ikauros LinkedIn.

Wat anderen over deze workshop zeggen