Wat kan je verwachten?

Doelstelling

Aan het einde van de workshop, kunnen deelnemers…

  • Karatevormen inzetten om Zen en fysieke balans te creëren
  • Beter omgaan met chaos in hun hoofd door fysiek te bewegen
  • Herkennen dat fysieke activiteit ook energie voor mentale activiteit op kan wekken

Achtergrond

Karate is een vechtkunst van Chinees-Japanse oorsprong, waarbij Zen, balans en beheersing een belangrijke rol spelen. Het is daarmee een manier om jezelf fysiek te ankeren en stevig in je schoenen te kunnen staan, zelfs in de chaos van alledag. Door het element van beweging en activiteit vormt het een uitlaatklep voor de energie die je opkropt als een gevolg van stress, en door het element van beheersing en discipline creëert het beoefenen van karate grip op gevoelens van chaos en onrust.

Wat gaan we doen?

In de karateworkshop zullen een aantal basistechnieken van karate worden behandeld, met extra aandacht voor het achterliggende gedachtegoed van Zen en balans in relatie tot de oefeningen. Voor een meer gevorderde groep kan het niveau makkelijk worden bijgesteld, zodat altijd voldoende uitdaging kan worden geboden om de deelnemers goed aan het werk te zetten!

Praktische informatie

Deze workshop wordt aangeboden in één of meer dagdelen van drie uur. Vanwege de fysieke aard van de workshop kan deze alleen offline worden aangeboden, in een ruimte waar voldoende bewogen kan worden. Wel is het mogelijk de workshop met mogelijk beperkte aantallen deelnemers contactloos uit te voeren. Het is bij deze workshop van belang dat deelnemers kleding aanhebben waar makkelijk in bewogen kan worden.

Als online alternatief op de karateworkshop bieden we ook een workshop Oosterse Filosofie aan, waarbij uitgebreider op gedachtegoed over Zen, balans, en boeddhisme in wordt gegaan.

Karate

Binnenkort beschikbaar

Wat anderen over deze workshop zeggen