Onze workshops voor stresspreventie in het onderwijs

Ikauros biedt workshops voor stresspreventie in het onderwijs. Algemene informatie over de workshops is te vinden in de FAQ’s. Voor meer informatie over de specifieke workshops, klik op een van de workshops hieronder, of neem contact op bij meer vragen. 

Onderaan de pagina staat een overzicht van onze aan te raden workshopcombinaties.

Onze combinaties van Workshops voor stresspreventie in het onderwijs

Onze workshops voor stresspreventie in het onderwijs hebben we samengevoegd om veelvoorkomende oorzaken van stress aan te pakken. Met de vier verschillende workshop combinaties verhogen wij het bewustzijn over waar stress bij het individu vandaan komt, leren wij deelnemers plannen en krijgen studenten concrete handvatten om rust in te bouwen in de dag. 

Oorzaak & Oplossing

Inzicht, Oosterse filosofie en Yoga

De nadruk van deze workshopcombinatie ligt bij het ontdekken van waar stress vandaan komt en hoe het zich bij jou uit. In deze workshop krijg je de kans om zelf tot een passende oplossing te komen, die je na afloop van de workshop zelf zult kunnen toepassen.

Prioriteer & Leer

InzichtDeep Work en Keuzestress

Eén van de grootste obstakels en stressoren bij studenten is plannen. Vaak lijkt dat niet nodig, tot het te laat is en de stress al toeslaat. Door deze workshops te combineren, leer je om te plannen op een manier die bij jouw strategie past. Een deel hiervan is om te leren prioriteren, om op die manier stress te voorkomen.

Reflectie & Rust

InzichtOosterse filosofieSchrijf het van je af en Yoga

“Hè? Wat? Sorry, ik zat op mijn telefoon.”

Smart phones en social media vragen van je dat je continu ‘aan’ blijft. Als gevolg daarvan hebben onze hersenen geen gelegenheid uit te rusten. De workshopcombinatie ‘Reflectie & Rust’ is specifiek gericht op vinden van rustmomenten in een druk werk- of studierooster en biedt handvatten om die rust te hervinden op momenten dat er veel van je gevraagd wordt.

Zen & Plan

Karate en Deep Work

De wijze krijgsheren uit het verre oosten wisten al dat discipline en training sleutels zijn tot een gebalanceerd en succesvol leven. De combinatie ‘Zen & Plan’ helpt deelnemers hun werk én vrije tijd te balanceren zoals die oude krijgsheren van weleer.

Vragen? Of graag in gesprek komen?