Beatrijs’ verhaal

‘Het zit je hoog, hè?’
Ik was nog zo een extra rondje wezen ademhalen. Ik had me nog zo voorgenomen alle spanning even te laten voor wat het was en gewoon mijn vraag te komen stellen aan mijn docent. Zat ik daar te snikken in haar kantoor, tot mijn diepe academische schaamte. Het zat me inderdaad verdraaid hoog en dan had ze ook nog eens zo’n ongenadig begripvolle blik op haar gezicht. Ik stond op dat moment nog op de wachtlijst voor therapie. Mijn docent verzekerde me ervan dat er meer dan genoeg psychologen zijn die zelf bij een therapeut lopen. Bijna alsof het vakgebied gevoelige types aantrekt.


Toch is het heel makkelijk om je alleen te voelen in dit soort dingen. Pas toen ik het zelf niet meer voor elkaar kreeg de schone schijn op te houden, kwam ik erachter dat het voor andere mensen ook maar schijn was dat zij het wél makkelijk volhielden. Ik wilde af van dat eenzame eilandjes-gevoel. “Giving psychology away” is mijn lijfspreuk geworden. Alles wat ik zelf heb geleerd over stress, welzijn, gevoeligheid en weerbaarheid wil ik doorgeven aan anderen die het nodig hebben.


Dat doe ik bij Ikauros door het geven van workshops, zoals Schrijf het van je af en Keuzestress, door te werken aan onderwijsontwikkeling, en door over de onderwerpen die me zo na aan het hart gaan te schrijven op ons blog. Door te schrijven kan ik voor mezelf helder krijgen wat ik denk, en soms kom je er dan achter dat iets de test van de analyse niet doorstaat. De schaamte die ik heb gevoeld toen ik zelf als psycholoog therapie nodig had, daar heb ik bijvoorbeeld nooit een goede reden voor kunnen ontdekken. Soms hulp nodig hebben om met deze gekke wereld om te gaan is alleen maar menselijk, vandaar dat ik hoop ook jullie met open armen te mogen verwelkomen bij mijn workshops via Ikauros.

Beatrijs’ verhaal

Schoolpsycholoog Schrijver Secretaris

Leer het hele team kennen