Bauke’s verhaal

‘Lot, ik balanceer op het randje van paniekaanval en totale crash. Ik tril als een malle en moet bijna huilen zonder bijna.’
Direct daarna ging mijn telefoon. Het was Lotte: ‘Och jongen toch’ zei ze. De tranen stroomden me over de wangen. Ik wist niet meer wat ik moest. Verstrikt in de liefde, terwijl mijn afstudeeronderzoek me dwong om ver buiten mijn comfortzone te werken en het werk zich maar op bleef stapelen. Thuis kon ik ook al geen rust vinden. Hoewel ik wist dat ik overspannen was, en er niet heel veel voor nodig was om volledig in te storten, wist ik niet hoe ik mezelf uit mijn situatie moest halen met de crash tot gevolg.


Dankzij deze crash werd ik gedwongen om andere copingmechanismen aan te wenden. Kort na de crash begon ik met therapie bij een psycholoog. Samen zijn we uit gaan pluizen welke copingmechanismen niet meer voor mij werkten. Met behulp van cognitieve gedragstherapie (CGT) en acceptance and commitment therapy (ACT) heb ik de disfunctionele copingmechanismen omgezet naar functionele. Ik was officieel ervaringsdeskundige. Dankzij mijn eigen ervaring vond ik het makkelijker om met anderen over burnouts te praten, en begon ik het effect van mijn gedrag te zien.


Doordat ik dit heb meegemaakt, is het mijn diepe overtuiging geworden om waar mogelijk anderen voor ditzelfde te behoeden. Ik combineer deze eigen ervaring met mijn kennis van verschillende sociale wetenschappen (van psychologie tot sociologie tot antropologie) en met waar ik vanuit mijn eigen idealen in geloof. Mijn opleiding in de kunsten en onderlegging in game design en Design Thinking zorgen ervoor dat ik hiermee innovatieve ontwerpoplossingen kan ontwikkelen. Vervolgens werk ik samen met de verschillende experts binnen het team om te zorgen dat deze concepten de vorm aannemen van gedegen, wetenschappelijk onderbouwde producten en diensten.

Bauke’s verhaal

Social Designer Innovator en concept designer Voorzitter

Leer het hele team kennen