Bauke Joosten

Hallo, ik ben Bauke, de organisator binnen ikauros. Tijdens mijn jeugd heb ik me vaak benadeeld gevoeld tegenover mijn oudere zus en jongere broertje. Familie en vrienden bevestigde dat. Gedurende mijn afstudeerjaar kwam ik er achter dat het beeld dat ik van mijn jeugd had niet klopte. Door zelf verantwoordelijkheid te nemen voor mijn acties en de gebeurtenissen uit mijn leven merkte ik dat ook mijn stress weg was. De opgedane inzichten heb ik toegepast tijdens mijn afstuderen wat heeft geleid tot ikauros.

Ik heb het mijn persoonlijke missie gemaakt om een veilige plek en cultuur op school en binnen bedrijven te creëren, zodat mensen tot dezelfde inzichten kunnen komen. Verandering komt alleen als iemand het zelf wil. Wat anderen wel kunnen doen is de juiste voorwaarden scheppen om iemand tot zelfinzichten te laten komen. Daar zet ik dus vol op in.

Petra Hegenbart

Hoi, mijn naam is Petra Hegenbart, en ik ben een communicatieprofessional met academische achtergrond. Ik heb meer dan 20 jaar werkervaring in internationale, multiculturele zakelijke bedrijfsomgevingen.

Nadat ik zelf een werkgerelateerde burn-out had meegemaakt, had ik het geluk dat ik mezelf kon heroriënteren van een zakelijke carrière naar de academische interesses die ik had voordat ik begon. Gedurende de laatste 6 jaar heb ik onderzocht hoe mensen visuele informatie begrijpen en hoe onze gedachten en emoties met elkaar in verband staan. Ik breng deze ervaring en mijn ervaring met hypnotische spraakpatronen, zuivere taal en metaforen in de ontwikkeling van de chatbot.

Lotte Lebbink

Ik ben Lotte, trainer bij ikauros. Bij mijn studie Psychologie aan de UvA merkte ik dat ik het heel moeilijk vond om één richting te kiezen. In plaats van geforceerd te specialiseren, heb ik meerdere richtingen binnen Psychologie gedaan: hoe het brein werkt, hoe wij mensen ontwikkelen en de meer klinische kant. In de trainingen van ikauros komt dit goed van pas, omdat ik de onderwerpen van meerdere kanten zal belichten.

Doordat ik zelf altijd moeite heb gehad met kiezen tussen alles wat ik leuk vond, heb ik jarenlang moeilijk mijn grenzen aan kunnen geven; ik zei altijd 'Ja!'. Grenzen overgaan is één van de vele problemen waar veel jongeren en jongvolwassenen tegenaan lopen, waardoor burn-outs op vroege leeftijd helaas steeds vaker voorkomen. Ik zie het als mijn persoonlijke missie om positieve psychologie bij te brengen bij degenen die daar baat bij hebben. Ik ga graag in gesprek om de opties te bespreken voor een workshop op maat.