Workshop voor studenten

De workshop laat studenten stress ervaren om vervolgens in een veilige setting het gesprek aan te gaan over die stress. Zo ontstaan er waardevolle inzichten die studenten in hun dagelijks leven kunnen toepassen. Na afloop krijgen de studenten de mogelijkheid om onderdeel uit te gaan maken van de ikauros community, zodat zij ook na de workshop met elkaar in gesprek kunnen blijven. Op deze manier blijven zij elkaar helpen bij het ontwikkelen van een stressbestendige en volwassen houding.

Wij weten dat te veel stress kan leiden tot paniekaanvallen, slapeloze nachten, pijn in spieren en depressieve gedachten. Steeds meer studenten hebben last van te veel stress. Uit onderzoek van 3Vraagt blijkt bijvoorbeeld dat 67% procent van de ondervraagden, in de leeftijdscategorie 16 tot 34 jaar, last van stress heeft.

Lotte geeft de workshop en heeft de master Training & Development afgerond aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Dankzij deze master weet zij hoe ze een veilige omgeving kan creëren om gevoelige thema’s bespreekbaar te maken.

Heb je interesse in de workshop?

Meld je aan

Burnbot

In samenwerking met het HKU lectoraat Interactive Narrative Design is ikauros bezig met het ontwikkelen van de chatbot genaamd ‘Burnbot’. Deze bot wordt implementeerbaar op websites van onderwijsinstellingen, zodat studenten daar eenvoudig toegang toe hebben.

Niet iedere student voelt zich comfortabel genoeg om met anderen te praten over hun psychische klachten. Om dit taboe te doorbreken werkt Petra samen met Christian Roth van het HKU lectoraat Interactive Narrative Design. De bot maakt gebruik van zowel open als gestructureerde dialoog om de gebruiker het gevoel te geven dat er echt geluisterd wordt.

Character sheet

Met de character sheet houdt een deelnemer zichzelf een spiegel voor door in te vullen hoe hij/zij zich voelt en wat de studievoortgang is. De deelnemer krijgt met de sheet een algemeen beeld van zijn/haar persoonlijk welzijn én zijn/haar professionele houding ten aanzien van diens studie.

Het is bij uitstek een gespreksstarter voor reflectiemomenten met een tutor tijdens de studie. Daarnaast geeft het tutoren inzicht in het risico op psychische problemen bij studenten. Een goede interpretatie van de Character Sheet helpt bij het aanbieden van hulp en interventies.

Wil je meer weten over hoe ikauros je kan helpen een eventuele burn-out te voorkomen? Neem gerust contact met ons op.

close