Een korte vakantie voorkomt stress

Last van stress zo na een roerige zomer en nu weer de start van het nieuwe collegejaar? Neem een korte vakantie! In dit artikel lees je wat de opties zijn, en belangrijker, wat je nu helemaal tegenhoudt.

Introductieweek Groningen focust zich op stress onder studenten

De KEI-week in Groningen besteed tijdens de introductie in 2019 meer aandacht aan stress bij studenten. Het doel is om duidelijk te maken dat studenten naast studeren veel meer kunnen doen. De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft zes en de Hanzehogeschool heeft drie psychologen beschikbaar voor studenten met stressgerelateerde klachten. De RUG biedt daarnaast verschillende workshops […]

How to reduce work stress and avoid burnout: a psychologist explains

Heb jij ook moeite met het verwezenlijken van goede voornemens voor het komend jaar? Heb je last van stress? Je bent niet de enige en in dit artikel lees je een aantal tips over hoe ervoor kunt zorgen dat je jouw goede voornemens wél realiseert en minder last van stress hebt.

Millennial burnout: building resilience is no answer

Hoe het opbouwen van weerstand tegen stress niet genoeg is om een burn-out bij millennials te voorkomen. Er is een drastische verandering nodig in de werkomgeving.De burn-out bij millennials wordt vergeleken met de werkburn-out, en de klachten en sociale druk die millennials ervaren worden vergeleken met die van eerdere generaties.

Wat is gezondheid?

In dit videoportret bespreekt Machteld Huber -voormalig huisarts- een nieuwe visie op wat gezondheid is. Volgens haar voldoet de oude definitie van gezond niet meer. Zij kwam tot een nieuwe omschrijving: positieve gezondheid, en daar wil zij het systeem mee veranderen.

Luister naar je innerlijke stem

Een interview met Monique Maarsen: ‘Jarenlang heb ik niet over mijn ziekte willen praten. Maar toen ik de moed vond door die angst heen te gaan, kwam ik in een nieuw soort ruimte.’Dit artikel vertelt het verhaal van het horen van een diagnose, het jarenlang wegstoppen van de ziekte en het effect van luisteren naar […]